Om mig

Jag heter Stina och jag kommer att driva den här bloggen om min älskade cocker spanielflicka Zilk. Jag har därför valt att döpa bloggen efter min hund, Zilk eftersom det är henne bloggen kommer att handla om. Jag har alltid älskat hundar, ända sedan jag var väldigt liten och har alltid önskat mig en egen hund. Men, som flera av er säkert också har erfarenhet av, sade mina föräldrar strängt nej till att skaffa hund. Mot min stora besvikelse. Jag fick därför under min uppväxt glädjas åt mina kompisars hundar och istället blicka framåt mot den dagen då jag själv kunde skaffa en hund. Den dagen kom när jag var 19 år och precis hade flyttat hemifrån. Då skaffade jag min underbara cocker spaniel Zilk och lyckan var fulländad.

Om Zilk

Zilk är idag strax över 3 år gammal vilket innebär att den (jobbiga) men ack så roliga valptiden är över. Zilk är idag en helt fantastisk trotjänare och min allra största kärlek i livet. Hon har en väldigt fin teckning med sin bruna bas med lite svarta och vita fläckar vilket gör henne till en väldigt unik cocker spaniel.

Om mig

Hon älskar att springa lös i skogen och att bada men även att bara ligga och slappa i soffan älskar hon. Jag märkte snabbt att hon var väldigt duktig på lydnad så jag började tävla lite med henne inom det. Hon har faktiskt vunnit ett par fina priser nu vilket såklart är jätteroligt och gör mig till en väldigt stolt matte.

Rasen Cocker Spaniel

Ursprungligen kommer rasen från England och fungerar idag utmärkt som en aktiv och sportig sällskapshund. Cocker spanieln är väldigt arbetsvillig, vänlig, livlig, läraktig samt lekfull. Den kan också ibland vara relativt egensinnig. Rasen kräver dock en mer fast hand än vad man kanske kan tro av dess sockersöta utseende och rasen ska vara nyfiken, öppen och positiv.

Cocker spanieln är en relativt frisk ras där få rasbundna sjukdomar förekommer. Är man inte så intresserad av pälsvård kanske inte cocker spanieln är det bästa valet av hundras då dess päls behöver trimmas ungefär varannan månad. I övrigt är det en mycket kärvänlig hundras som följer med sin ägare på det mesta.