Varför Cocker Spaniel?

Information Feb 21, 2017 No Comments

Anledningen till att det blev en cocker spaniel som jag skaffade är främst på grund av att det, ända sedan jag kan minnas, alltid varit min favorithundras. Jag minns att det var en granne på min gata där jag växte upp som hade en cocker spaniel och ända sedan den dagen jag fick syn på hunden, blev jag frälst. Det var efter det jag visste, att jag ville ha en cocker spaniel. Jag tycker de har ett så sött och bedårande utseende och är en alldeles perfekt storlek på hund. Ingen kolossalt stor ras som tar massa plats i hemmet men heller ingen jätteliten hund man riskerar att trampa på.

Cocker spanieln har en perfekt storlek som passar mig och mitt liv ypperligt. En annan anledning till att jag valde att skaffa en cocker spaniel är för att det anses vara en relativt frisk och sund ras. Jag ville inte skaffa en hundras som riskerade att få massa sjukdomar som finns i rasen, därmed föll också valet på en cocker spaniel.

Varför Cocker Spaniel?

Fördelar med en Cocker Spaniel

Den främsta fördelen som jag anser att rasen har är dess vänlighet samt arbetsvillighet. Det är ingen jobbig ras att handskas med utan bara man har en fast hand, blir rasen en alldeles underbar livskamrat. Dess lyhördhet och arbetsvilja gör rasen till väldigt rolig att äga då man kan lära den en massa tricks och kommandon.

Cocker spanieln är också på grund av detta en klar favorit i flera tävlingsgrenar där en god lydnad är en stor fördel. En annan fördel med rasen som jag anser, är dess fina färger och teckningar. Deras päls är silkeslen och mjuk och kan skifta i flera olika färger. Så länge man trimmar pälsen regelbundet får man dagligen njuta av sin cocker spaniels vackra glans. Att cocker spanieln dessutom är väldigt söt och mycket behaglig att titta på är även det en fördel.

Jessica Hansen